loading

Loading...

Waarom complotdenkers juist belangrijk zijn

https://www.nd.nl/opinie/opinie/977986/vragen-van-complotdenkers-zijn-terecht

Complotdenkers: je vindt ze misschien irritant, maar ze vervullen een nuttige functie.

Met de komst van een allesoverheersend virus ging er nog iets anders viraal: complottheorieën over het ontstaan ervan. Zoals de verdachte samenhang tussen 5G en corona. Of de gedachte dat Bill Gates het virus de wereld in hielp om zijn eigen macht te vergroten. Maar ook serieuzere vermoedens. Zo blijkt 15 procent van de Nederlanders ervan overtuigd dat het coronavirus bewust is ontwikkeld in een Chinees laboratorium. Als reactie dáárop kwamen de analyses over de complotdenkers los in de media. Nieuwsuur, nu.nl, de NOS – ze stelden allemaal vragen als: waar komen deze overtuigingen vandaan en wat voor mensen geloven hierin? De conclusie daarin leek vorige week getrokken te worden door Bas Heijne….

Artikel gepubliceerd in het Nederlands Dagblad van 18 juni 2020. Lees hier verder.

Share This