loading

Loading...

Haagse Bluf

Maandag 17 juni 2019 sprak Martine in de Tweede Kamer tijdens het rondetafelgesprek over Onbenut Arbeidspotentieel. Ik vond het verschrikkelijk. Een hele rij bevlogen mensen met mooie initiatieven vertelden hoeveel je kunt bereiken als je een werkzoekende lange tijd aandacht kunt geven en je niet alleen richt op werk maar op ‘de hele mens’ – en zeker ook inkomen. Maar: gemeenten zelf kunnen dat niet, dachten ze. Wat ik pas bedacht toen mijn drie minuten spreektijd allang voorbij was: dat is je reinste onzin. Als je buiten de overheid staat ben je niet gehouden aan alle wetten, processen en regels die gemeenten wel worden opgelegd. Mijn eigen ervaring met Flextensie laat zien dat wanneer gemeenten een ‘sandbox’ hebben waarbinnen zij zelf die ruimte óók ervaren, ook zij veel en duurzaam resultaat kunnen behalen. Laat de Tweede Kamer soms nou nét teveel geneigd zijn om gemeenten met wantrouwen te bejegenen en te willen controleren. Toevallig staat vandaag mijn (al eerder geschreven) column in het Nederlands Dagblad, precies over dit onderwerp. Ga nu eindelijk eens écht decentraliseren, mensen.

Lees hier de column van Martine in het Nederlands Dagblad.

 

Share This