loading

Loading...

Eigenzinnig advies


Met gemeenten, bedrijven, sociale ondernemingen en non-profit organisaties denken we mee over praktische vragen rondom mensen en werk. Onze specialiteit: bestaande ideeën praktisch uitvoerbaar maken. We luisteren, denken mee – en soms tegen, scherpen aan en helpen vooral om daarna zelf weer aan zet te zijn.

Buzz

Financiële vrijheid voor vrouwen in ontwikkelingslanden

“If you educate a man, you educate a person. If you educate a women, you educate an entire village”

Vanuit deze gedachte is in 2012 Buzz India opgericht. Buzz is een mobiele school voor vrouwen in ruraal India die geen toegang hebben tot onderwijs. Dat zij geen toegang hebben tot onderwijs betekent niet dat deze vrouwen geen dromen hebben. In tegendeel. Buzz maakt het realiseren van deze dromen mogelijk door de financiële kennis die hiervoor nodig is in de vorm van training naar de vrouwen toe te brengen.  En met succes: in India zijn inmiddels al ruim 53.000 vrouwen getraind, en een groot deel van hen runt nu met succes haar eigen bedrijf. Op dit succes wordt nu voortgebouwd: ook in Gambia is Buzz dit jaar opgestart, en andere ontwikkelingslanden volgen snel. Optimalistic adviseert en ondersteunt bij deze uitbreiding.

Zie www.buzzindia.co voor meer informatie.

Sociale coöperatie

Samen ondernemen

In de gemeente Leeuwarden werkt een groep bijstandsgerechtigden samen aan ondernemerschap vanuit een sociale coöperatie. Hoe kunnen de gemeente en de coöperatie daarin samenwerken op een makkelijke en positieve manier? Optimalistic ontwikkelde hiervoor een oplossing.

Scan en verbeter je proces rond parttime werk

Aan de slag voor wie werkt

‘Ik wil gewoon zeker weten dat ik eind van de maand genoeg heb om mijn huur te betalen.’ Klanten die deeltijd werken en een aanvullende uitkering ontvangen zoeken vooral naar voorspelbaarheid, zekerheid en duidelijkheid. Wanneer krijg ik mijn aanvulling? En hoe weet ik hoe hoog dat bedrag is?

Samen met Divosa hebben we een aanpak ontwikkeld waarin we in drie dagen hard aan de slag gaan met wat we weten over wat goed werkt in inkomstenverrekening. Hoe zorg je voor zoveel mogelijk stabiliteit voor de klant? Hoe neem je drempels om deeltijd te gaan werken weg? Hoe benut je daarin de sterke kanten van je eigen gemeente?

Meer weten? Zie de website van Divosa, of mail even.

Neem contact op.

Werkwijzer Inkomstenverrekening

Wat werkt en wat kan beter?

Begin 2018 hebben we met een groep van 8 gemeenten samengewerkt aan een project om de bestaande werkwijzen van gemeenten in kaart te brengen en bestaande oplossingen onderling te delen. Het resultaat daarvan (een Werkwijzer Inkomstenverrekening) is te vinden op de website van Divosa.