loading

Loading...

Wie zijn wij


 

Martine van Ommeren

In de afgelopen jaren zijn er een paar momenten geweest die mij hebben stilgezet bij de vraag wie ik ben, wat ik doe – en waarom. Dat zijn persoonlijke en kwetsbare momenten geweest: een periode van burn-out, het van dichtbij meemaken van ziekte, maar ook situaties waarop ik gedwongen werd mijn eigen drijfveren te onderzoeken. Het aangaan van de zoektocht naar het antwoord op die vragen is kwetsbaar, maar ook uitdagend en ontzettend verrijkend.

Dat geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor organisaties. Ook daar zijn er van tijd tot tijd externe of interne aanleidingen die kunnen aanzetten tot zelfonderzoek – en tot innovatie. Ook daarbij staan vragen centraal als: waarom doen we wat we doen? Wat is het doel en over wie gaat dat? Zijn er misschien ook andere manieren om dat doel te bereiken? Ik ben elke dag dankbaar dat ik me met deze – en andere vragen – mag bezighouden, en dat ik dat kan doen samen met bedrijven, overheden en andere partijen die gedreven worden door diezelfde wens.

 

 

Suzanne de Visser

Als kind heb ik van dichtbij meegemaakt wat het met iemand doet om geen werk te hebben, maar wel dolgraag aan de slag te gaan. De kans krijgen om jezelf in de maatschappij neer te zetten, om zinvol bezig te zijn en om voor jezelf en je gezin te kunnen zorgen: dat is zó ontzettend belangrijk. Met mijn werk wil ik eraan bijdragen dat meer mensen die kans krijgen. Of dat nu gaat om een Nederlandse bijstandsgerechtigde, een jongere in Gambia of een vrouw in ruraal India.

Ik houd van verandering, en werk graag aan verschillende projecten naast en na elkaar. In die projecten zit veel variatie, maar de rode draad is altijd hetzelfde: kansen van mensen helpen vergroten, mensen weer in hun kracht zetten en obstakels die tussen mensen en hun kansen op meedoen in staan uit de weg ruimen.